Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Fogadalomtétel azaz Cocambulum

"Mi, minekutána már annyiszor megjelentünk egy- s más helyeken, ahol a minket felettébb érdeklő foglalatossággal - értsd böllérkedéssel! - múlatják évről- évre az esztendő bizonyos napjain az időt, gondoltunk egy merészet és úgy határoztunk, ezeknek utána már mi magunk is, hasonlatosan a fentebb említett helyek vitéz bölléreihez, nem titkon, suttyomban, hanem a nagyvilág színe előtt végezzük disznólkodásainkat."

A gondolat tettlegességgé fajult, amikor is az Úr 2011.-dik esztendejének Böjtelő havában - értsd februárban -, a 12. napon, ami éppen szombatra esett, hatalmas hírverést és szervezést követően megrendeztük az

I. Drávamenti Böllérverseny-t.

Ezzel remélhetőleg egy hagyományteremtő rendezvényt valósítottunk meg, adassék is hát tudtára mindenkinek - csak a cocáknak ne szóljanak! -, hogy ezen nemes nap sikerén felbuzdulva erős fogadást tettünk, hogy amíg bírjuk, és amíg érdeklődés követi a rendezvényt, azt évről- évre meg is rendezzük!

Már az első alkalommal akkorát gondoltunk, hogy az által bukdácsolt a Dráván, és idecsalogatott - no persze a helyi Horvát Kisebbségi Önkormányzat segítségével! - Gradináról a túlpartról horvát atyafiaink közül is egy csapatra valót! De volt itt böllércsapat Újszentmargitáról- Tiszacsegéről, Barcsról, Szulokból kettő, Szigetvárról, Magyaratádról, Kastélyosdombóról, és derekasan képviselte településünket a darányi "Vadásztanya" fiatalos csapata.

Összegezve: szép és jeles nap sikeredett 2011. február 12.-ből, ahol hullottak a disznók, mint ősszel a legyek, végtelen jó  hangulatban estek- keltek az emberek, volt kultúrális műsor sok vidámsággal, jó zenével és sok-sok tánccal.
Aki pediglen úgy járt, hogy igencsak késve és kapatosan tért otthonába, azt is leszúrták annak rendje és módja szerint, de ezen tettet már nem a böllérek, hanem az asszony végezte el...

Szószátyárabb (bőbeszédűbb) és akkurátusabb (precízebb) tájékoztatás találtatik ez ügyben a bal oldali menüpontok ügyes kiválasztásával hozzáférhető területeken.

Vissza a  [Fogadalomtétel]-hez

 
 

 

Profilkép


FaceBookNyársat dugtak


Elérhetőség

Admin: Somogyi Gábor

+36 70 313 7909

oldsoma@freemail.hu

Statisztika

Online: 3
Összes: 78060
Hónap: 4653
Nap: 134

Levelezőlista